CLIËNTENRAAD
         WET-WERK-BIJSTAND
                      

WERK en INKOMEN - WMO - PARTICIPATIEWET

toegankelijkheid

 • toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers
 • toegankelijkheid  van internet
 • toegankelijkheid  van openbare ruimte
 • toegankelijkheid van instellingen

 • Wij willen aandacht schenken aan toegankelijkheid in vele facetten.
  Wij laten ons leiden door het “VN-verdrag Handicap” (video) hierover, dat het heeft over toegankelijkheid van openbare gebouwen, toegankelijkheid van internet en toegankelijkheid van officiële brieven(leesbaarheid), etc.

  --------------------------
  Heeft u moeite met lezen of begrijpt u moeilijke woorden niet?

  Er zijn eenvoudige websites waarop moeilijke dingen op een makkelijke manier worden uitgelegd. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts.

  --------------------------
  (Schuld-)hulpverlening

  - Hulp bij Geldzorgen. Lees de flyer .
  - Ik heb een vraag en kom er zulf niet meer uit. Het maatschappelijk werk van Rijnstad kan mogelijk ondersteuning geven.
  - Mentorschap, Bewind of Curatele? >toelichting

  --------------------------
  Toegankelijk voor alle gebruikers van internet

  Plaats bij uw internetbrowser de juiste plug-in en uw tekst wordt voorgelezen en u kunt tekst vergroten. NB: tekst kan ook worden vergroot door de CTRL-knop ingedrukt te houden en met de middelste muisknop te scrollen.
  Klik na installatie van de plug-in op het symbooltje dat rechts bovenin het tabblab (van het bureaublad) verschijnt. Het symbooltje ziet er uit zoals hieronder is afgebeeld.

  Via één van de volgende internetbrowsers, en te klikken op de daarbij behorende Link, kunt u de plug-in installeren. Het symbooltje wordt dan automatisch geïnstalleerd.

 • - Microsoft edge: Read Aloud: A Text to Speech Voice Reader, https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/read-aloud-a-text-to-spe/pnfonnnmfjnpfgagnklfaccicnnjcdkm?hl=nl
 • - Google chrome: Read Aloud: A Text to Speech Voice Reader,https://chrome.google.com/webstore/detail/read-aloud-a-text-to-spee/hdhinadidafjejdhmfkjgnolgimiaplp
 • - Firefox: >Read Aloud: A Text to Speech Voice Reader, https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/read-aloud/